Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tror skyting var oppgjør

Natt til mandag var det skyting flere steder i Oslo. Politiet tror det var et oppgjør blant kriminelle.

En mann ble mandag morgen funnet skutt og kritisk skadd. Han var i et garasjeanlegg i Seterbråtveien på Bjørndal i Oslo. Ingen er pågrepet etter skytingen. Politiet fikk melding klokka 06.09.

Få timer før skjøt flere personer mot hverandre. Det skjedde på åpen gate på Lambertseter. Det er noen kilometer unna Bjørndal. Politiet sier det kan være sammenheng mellom sakene.

– Vi tror dette er et oppgjør i et kriminelt miljø, sa politiinspektør Grete Lien Metlid. Hun snakket til pressen mandag ettermiddag. Metlid er leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

Hun sier mange i politiet jobber med å etterforske de to sakene.

– Mannen som ble funnet i garasjeanlegget hadde skader fra skudd. Han hadde muligens også skader fra annen vold. Det sa innsatsleder Brian Skotnes til nyhetsbyrået NTB mandag morgen.

Mannen som ble skutt, hadde utenlandsk legitimasjon på seg. Det sa Skotnes. Politiet mener han bor i området. Men de vet ikke hvem han er.

Mannen er mandag ettermiddag fortsatt innlagt på sykehus. Han er alvorlig og kritisk skadd. Men han er stabil, ifølge politiet.

Metlid sier det viktigste nå er å finne ut hvem mannen er.

– Det er en voksen mann. Vi vet ikke hva han gjorde i garasjen, eller hvem han er. Men vi har flere ting å gå etter, sier Metlid.

– Vi undersøker også en bil som ble funnet på stedet. Den er viktig i arbeidet med etterforskningen.

Mannen fikk førstehjelp for å redde livet hans. Så ble han brakt til Ullevål sykehus. Politiet tror ikke at han hadde ligget lenge da han ble funnet.

Store politistyrker rykket mandag ut til nabolaget sør i Oslo. Et stort område er avsperret. Politihelikopteret ble også sendt til området.

Tidligere natt til mandag ble tre personer pågrepet. Det skjedde etter skyting på Lambertseter i Oslo. Det er noen kilometer nord for Bjørndal.

– Det kan være en sammenheng mellom episodene. Det er naturlig å tenke seg det. Men vi etterforsker bredt, sier innsatsleder Skotnes.

Politiet fikk melding om skytingen rundt 20 minutter etter midnatt. Ingen ble skadd. To personer skal ha skutt mot hverandre. Men de traff ikke, ifølge politiet.

Politiet pågrep tre personer. De traff på dem i en bil i Gamlebyen. De fant våpen i bilen. Alle tre er foreløpig siktet for brudd på våpenloven.

– Folk i nabolaget hørte skyting og ringte politiet. Takket være vitner kunne vi stanse en bil i Gamlebyen noe senere på natten. Det var tre personer i bilen, det ble funnet våpen. Vi har tatt både bilen og våpnene, sier Metlid.

Politiet ønsker informasjon om personer og biler som er sett i området.