Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Truer med å slutte i regjering

Fremskrittspartiet sier de kan komme til å slutte i regjering. Det kan skje om Stortinget sier ja til 10.000 ekstra flyktninger fra Syria.

Saken om flere flyktninger til Norge er problematisk for Fremskrittspartiet (Frp). Nå truer partiet med å slutte i regjeringen eller stille kabinettspørsmål, sier nestleder Per Sandberg i Frp til RNK. Det skjer dersom Stortinget vedtar at 10.000 ekstra flyktninger skal komme til Norge.

– Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere. Da er det et klart signal til regjeringen. Da må vi ta dissens eller stille kabinettsspørsmål. Det et er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, sier Sandberg.

Det er et kabinettspørsmål om en regjering eller et regjeringsmedlem truer med å forlate sin stilling. Det kan brukes for å hindre et vedtak i en sak.

De parlamentariske lederne møtes til nye samtaler om Syria-flyktninger. Det skjer på Stortinget onsdag formiddag. Partiene på Stortinget har forhandlet om Syria-flyktningene. Men Frp trakk seg fra forhandlingene. Nå er det sju partier som skal bli enige.

Opposisjonen krever at Norge tar imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år. Samtidig har partiene sagt de kan forhandle om hvor mange som skal komme og når.

Høyre og Frp i regjering har til nå sagt at de er i mot å hente flere flyktninger til Norge fra Syria i år. Norge har allerede sagt ja til at 1.500 flyktninger fra Syria får komme.

LES MER HER: Bryter forhandlinger om flyktninger

LES OGSÅ: Delt om flere flyktninger