Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trusler mot to videregående skoler

Onsdag formiddag fikk to skoler i Telemark og Tønsberg trusler. Nå er to personer pågrepet.

Onsdag formiddag fikk Porgrunn videregående skole en trusselmelding. Ifølge Telemarksavisa handler meldingen om at en person skal gå rundt med en Glock-pistol på skolen.

«Nå har jeg planlagt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS. Glocken ligger klar i sekken, bare vent».

Tirsdag kveld ble denne meldingen lagt ut på Jodel. Jodel er en app som fungerer som en digital oppslagstavle. Den viser meldinger fra folk som befinner seg i området nær deg. De som sender meldinger, er anonyme.

Politiet fikk beskjed om trusselen klokken 10.03 onsdag morgen. Senere ble en person pågrepet.

– Personen innrømmer å ha truet Porsgrunn videregående skole, sier Annie Sandersen i politiet.

Elevene ble først bedt om å holde seg inne. Men klokka 11 opplyste politiet at skolen skulle evakueres.

Tidlig onsdag morgen ble også en annen skole truet. Det var Greveskogen videregående. Også denne gangen kom trusselen via appen Jodel. Politiet tror en 16-åring har laget trusselen. Han skal ikke være elev på skolen. Det skriver avisa Tønsbergs Blad.

Skolen ble stengt fra morgenen av, ifølge nyhetsbyrået NTB.

– Politiet har etterforsket saken. Vi har kommet i kontakt med en 16 år gammel gutt. Vi mistenker ham for å ha lagt ut trusselmeldinger mot Greveskogen videregående skole natt til onsdag, sier Øystein Holt i politiet.

Senere ble det kjent at en 16 år gammel gutt er pågrepet. Han har tilstått. Han har sagt til politiet at trusselen ikke var ment alvorlig.

Onsdag la Jodel ut en melding på appen. De skriver at folk er anonyme på appen. Men Jodel kommer til å samarbeide med politiet når det trengs. Det kan for eksempel være hvis noen driver med trusler eller mobbing.