Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

TV 2 blir dansk

Det danske selskapet Egmont kjøper A-pressens del av kanalen TV 2. Dermed eier danskene hele TV 2.

Det danske selskapet Egmont betaler 2,1 milliarder kroner for resten av kanalen TV 2. Selskapet kjøper medie-selskapet A-pressens del av kanalen. Dermed blir TV 2 fullstendig eid av danskene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Egmont var med på å stifte TV 2. Og vi er med på å eie kanalen. Vi har vært opptatt av kanalens utvikling over tid. Når A-pressen ønsket å selge sine aksjer, var det derfor naturlig for oss å kjøpe. Det sier Steffen Kragh i en pressemelding som ble sendt ut mandag morgen. Han er konsernsjef i Egmont.

– Vi ønsker at TV 2 fortsetter å satse på nyheter, sport og underholdning. Egmont garanterer at TV 2 fortsatt skal være et uavhengig mediehus. Det skal være norsk. Kanalen skal fortsette med å bygge et godt og nært forhold til det norske folk, fortsetter Kragh.

A-pressen bestemte seg for å selge under et eget styremøte søndag.

Thor Gjermund Eriksen er konsernsjef i A-pressen. Han sier at TV 2 har utviklet seg til å bli Norges største kommersielle TV-selskap. Det er i den perioden A-pressen har vært med på å eie selskapet. Han føler seg trygg. Det er når han gir danske Egmont full kontroll over kanalen.

Egmont betaler 2,1 milliarder for resten av TV 2. Selskapet har vært med på å eie kanalen siden stiftelsen av TV 2 i 1991.

– Det er med blandede følelser vi selger TV 2. Men det er gode følelser knyttet til at det er Egmont som kjøper. Vi har hatt et godt samarbeid. Vi ser likt på TV 2s rolle som norsk kanal, sier Eriksen. Han sier at selv om TV 2 nå blir helt eid av et utenlandsk selskap, har Egmont lange tradisjoner i Norge.

– De har faktisk større virksomhet i Norge enn i Danmark.

Næringsminister Trond Giske har vært sterkt imot et salg. Han er skeptisk til at TV 2 skal være uten norske eiere.

De ansatte i TV 2 er ikke bekymret. Kjetil H. Dale er representant for de ansatte i styret i TV 2. Han tror Egmont vil det beste for TV 2.