Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

TV-team fulgte henne før hun ble drept

Galina Sandeva fortalte om livet som prostituert før hun ble drept. Mandag vises dokumentaren på TV.

I flere måneder fulgte et TV-team Galina Sandeva. De ville finne ut mer om miljøet for de som selger sex i Oslo. 28-åringen fra Bulgaria ville vise TV-teamet miljøet, men hun ville være anonym.

I dokumentaren forteller hun om framtida og drømmene sine. Dit kom hun aldri.

Sandeva ble funnet drept i sin egen bil ved Bispekaia i Oslo i desember. En mann er siktet for drapet. Han innrømmer å ha drept henne med kniv.

Det var programmet «Insider» på TV-kanalen Max som fulgte Galina Sandeva. De møtte henne mellom 10 og 15 ganger fra april til oktober i fjor. Det skriver avisa Dagbladet.

– Programmet ville finne ut mer om de prostituerte på gata i Oslo. De ville snakke med utenlandske kvinnene der. Prøve å finne ut hvorfor de kommer til Norge. Det sier mediesjef Hanne McBride i Discovery. De eier TV-kanalen Max.

Moren til Sandeva har fått sett opptakene. Hun ønsket selv at programmet skulle sendes.

– Vi valgte å si ja til at det blir vist. I filmen kommer det fram at hun er en helt normal jente med drømmer, som alle andre. Filmen viser også hvordan mange prostituerte står overfor et valg. Å leve i fattigdom eller komme seg ut av det. Da kan de spare opp penger. Det sier morens advokat Camilla Wiermyhr.

LES MER HER: Innrømmer å ha drept Galina

LES MER HER: Bulgarsk 28-åring ble drept

LES MER HER: Sjekker psyken til drapssiktet

LES MER HER: Mann (24) siktet for drap på Galina