Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Uenige med Stoltenberg om asylbarna

Flere fylkeslag går mot statsminister Jens Stoltenberg. Tre av fire har stemt for å la asylbarna fra Etiopia få bli inntil videre.

64 barn fra Etiopia har fått endelig nei til asyl i Norge. De har bodd i Norge i over tre år. Nå skal de og familiene deres sendes ut. Men flere av barna kjenner ikke noe annet land. De er født her. Statsminister Jens Stoltenberg holder fast ved at de skal ut.

I helgen har fire fylkeslag av Arbeiderpartiet (Ap) hatt årsmøter. Tre av de fire gikk imot sin egen statsminister. De stemte for at asylsøker-barna skal få bli. Det er inntil Stortinget har fått laget planen sin om barn på flukt.

Det er i alt 463 saker med asylbarn som har bodd i Norge i mer enn tre år.

I Aust-Agder stemte flertallet for det statsministeren sa. Der sa Arbeiderpartiets Martin Kolberg at asyl-politikken ikke kunne bli mykere. Da vil det komme flere asylsøkere hit, mente han.

– Å la denne gruppen bli mens Stortinget lager en plan, ville skapt falske tanker om varig opphold. Det er ikke til barnas beste, sier leder Tellef Inge Mørland i Aust-Agder Ap, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Erna Solberg er leder i partiet Høyre. Heller ikke hun ser noen vits i at barnas saker settes på vent.

– Det vil bare være klokt dersom regjeringen har tenkt å myke opp hele asyl-politikken. Det har jeg ikke sett noe ønske om, sier Solberg til NTB.

Hun mener likevel at det er noen enkelt-saker som bør vurderes på nytt.