Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Uenige om noen skal ut av regjeringen

Kommer Venstre eller Fremskrittspartiet til å forlate regjeringen? Eksperter og kilder er uenige.

Striden om politikken rundt bompengene fortsetter. Fremskrittspartiet (Frp) vil ikke forhandle mer med resten av partiene i regjering. Venstre har sagt de vil fortsette å snakke om det.

Verken Høyre eller Kristelig Folkeparti har sagt høyt hva de tenker.

Forrige helg sa Frp ja til en skisse om bompenger. Den hadde regjeringen snakket om. Men den ville ikke Venstre godta. Dermed var krangelen i gang.

Nå har Venstre kommet med en liste med krav til sine partnere i regjering. Det skriver avisa Aftenposten. Der viser partiet det viktige ved å jobbe for null utslipp av klimagasser. De vil ha færre biler i byene. Bompenger og mer til kollektiv-trafikken er en del av strategien for å nå det målet.

Kilder sier til nyhetsbyrået NTB at Venstres krav er umulige.

Folk i Frp tro Venstre jobber for å gå ut av regjeringen.

– Hvis de har tenkt å gå ut, har de gjort seg klare for det, sier en person i Frp til NTB.

Avisa Aftenposten skrev om Venstres krav torsdag. Disse kravene ble lagt fram på et på et møte onsdag. Høyre, Venstre og KrF møttes i huset til statsministeren. Eksperter sier kravene fra Venstre skaper større problemer for statsminister Erna Solberg.

Under Arendalsuka var de fire partiene enige om at de skulle si at de snart var enige om bompenger. Men så ble Venstre og Frp veldig uenige.

Politikere i Venstre tror ikke de blir tvunget ut av regjering. Partiet er fornøyd med resten av politikken som regjeringen samarbeider om. De skylder på Frp for bråket.

NTB har også fått tak i listen med krav fra Venstre. Listen er ment som et svar til Frp. Frps landsstyremøte kom i juni med en lang liste over sine krav om bompenger.

Striden om bompengene fortsetter inntil videre.