Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Uklart hva Sigrid døde av

De som har undersøkt kroppen til Sigrid Schjetne, vitnet torsdag. Det er ikke klart hvordan hun døde.

Det er vist fram mange beviser i rettssaken om drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. 16 år gamle Sigrid ble funnet drept i september i fjor. En 38-åring er tiltalt for drapet.

Denne uka har aktor vist fram beviser fra tiltaltes campingvogn. Politiet har blant annet funnet blod fra Sigrid i campingvogna. Blodsporene kan tyde på at Sigrid ble slått mange ganger. Det sa politioverbetjent Arvid Bjelkåsen i retten torsdag.

LES MER HER: – Ble utsatt for vold i campingvogn

Men retts-medisinerne som undersøkte Sigrid, fant ikke slike skader. En rettsmedisiner er den som undersøker døde når det er mistanke om noe kriminelt.

Sigrids kropp ble undersøkt 4. september i fjor. Det var dagen etter at ble funnet.

Da var det ikke mulig å si når Sigrid døde eller hvor lenge hun lå skjult. Det sa retts-medisiner Per Hoff Olsen i retten torsdag.

Eksperter fra politiet har undersøkt tiltaltes bil. De mener at han kjørte på Sigrid før han tok henne med til camping-vogna.

Men retts-medisinerne har heller ikke funnet skader som tyder på at Sigrid ble påkjørt. Hvis hun sto da bilen traff henne, skulle hun hatt brudd eller sår på beina. Det hadde hun ikke, sa Hoff.

Retts-medisinerne fant mange brudd i Sigrids kropp. Men grundige undersøkelser viser at disse skadene kom etter at hun var død.