Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

- Ungdom bruker sosiale medier til narkohandel

Politiet mener ungdommer kjøper og selger narkotika gjennom sosiale medier.

Sosiale medier kan brukes til mer enn å holde kontakten med venner, mener politiet. Bergens-politiet mener ungdom bruker sosiale medier også til å kjøpe og selge narkotika. Det skriver avisa Bergens Tidende.

Snapchat er et av programmene som ungdom bruker til narkohandel. Snapchat brukes på smart-telefoner og lar folk sende bilde- og videomeldinger. Disse meldingene kan vises i inntil ti sekunder på telefonen til den som mottar meldingen.

Siden meldingene slettes etter ti sekunder er dette et program kriminelle synes er praktisk. Det mener politiet i Bergen.

- Vi har grunn til å tro at ungdommer bruker Snapchat, Facebok, Kik og Instagram til narkohandel. De avtaler kjøp og salg i sosiale medier, sier Tone Loftesnes Kornli. Hun er leder for ungdoms-seksjonen ved Bergen sentrum politistasjon.

Også i Oslo opplever politiet at narkohandel skjer på sosiale medier.

- Det er jo her ungdommene snakker sammen. Vi ser at det selges og kjøpes narkotika i sosiale medier. Dette gjelder særlig i ungdoms-miljøene, sier Kåre Stølen. Han er politistasjonssjef ved Grønland politistasjon.

Geir Nerland er førstebetjent ved samme stasjon. Han leder en politi-gruppe som arbeider med ungdom. Den heter Gatepatruljen. Han forteller at de får tak i mange bevis gjennom sosiale medier. Han sier de har hatt flere saker hvor bevisene kommer fra internettet.

- Vår erfaring er at ungdom sletter lite informasjon. Derfor følger vi godt med i sosiale medier, sier han. Nerland sier han må passe på ikke avsløre politiets metoder.

Emneord

norge