Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Usikker på løsning

Venstre-leder Trine Skei Grande kan ikke love at de fire partiene blir enige om en ny regjering mandag. Men KrF tror de vil vite svaret.

Mandag morgen kom fire partiledere igjen til Stortinget for å snakke om å lage regjering. Men Venstre-leder Trine Skei Grande kan ikke love at det blir en løsning mandag. Venstre, Høyre, Kristelig Folkeparti (KrF) og Fremskrittspartiet (Frp) har fortsatt mye de skal snakke om.

– Knut Arild var sikker på at vi skulle få en konklusjon i dag. Men jeg er ikke så sikker, sier Skei Grande til nyhetsbyrået NTB på vei inn på Stortinget mandag morgen. Grande snakker om Knut Arild Hareide, som leder KrF. Han sa fredag at han trodde på en løsning mandag.

Hans Olav Syversen er KrFs parlamentariske leder. Han sier at partiet vil få en anbefaling i spørsmålet om deltakelse i regjering. Det får de i løpet av dagen. Både KrFs stortingsgruppe og sentralstyre møtes mandag.

– Jeg regner med det. Men vi kan jo aldri vite på forhånd hva partiorganene kommer fram til. Vi som har sittet i samtaler kan gi en anbefaling i dag. Det har vi satt press på oss selv for å kunne gjøre, sier Syversen til NTB mandag formiddag.

Samtalene om regjering starter klokken 12. KrFs stortingsgruppe og sentralstyre møtes klokken 15. Etter hvert skal også landsstyret involveres. Så skal stortingsgruppa samles på nytt.

– Dette blir en spennende dag. Avgjørelsene kan si mye om hva som skjer for oss i årene framover, sier Syversen.

Syversen kan ikke si sikkert at Venstre og KrF vil komme til samme avgjørelse. Han kan kun kan snakke for KrF.

De fire partiene har hatt pause fra samtalene i helgen. Partiene hadde i utgangspunktet gitt seg selv frist til forrige onsdag med å bli enige. De er dermed godt på overtid.