Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Uværet skaper problemer

Regnet fortsetter å bøtte ned i Sør-Norge. Jord har rast ut og elver flommer over. Et stykke av E18 er stengt.

Tirsdag var det veldig mye vind. Det skapte ekstra problemer. Onsdag ble det meldt om jordras, flom og stengte veier. Folk har måttet dra fra boligene sine, og noen barnehager har stengt. Problemene var størst i Østfold, Vestfold, Telemark, Agder og Trøndelag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I Østfold er veien E18 stengt mellom Ramstad og Ørje. Veien blir stengt ut onsdag. Årsaken er mye vann. På E6 mellom Sarpsborg og Moss er ett felt stengt ved Eidettunnelen. Årsaken er jordras.

Tirsdag kveld måtte seks personer dra fra husene sine i Skien i Telemark. De bodde i to hus på et sted hvor det er fare for ras.

Politiet i Telemark advarer folk mot å legge ut på sjøen i små båter. Den kraftige vinden tirsdag kveld har ført til høye bølger. Fylkesvei 44 Valebøvegen måtte stenges på grunn av flom.

I Sandefjord i Vestfold måtte Furustad barnehage holde stengt.

– Det er så mye vann her at ingen har noen mulighet til å komme inn i barnehagen. Jeg tror det er over én meter med vann i veien her, sier barnehage-leder Anne-Grete Frydenlund til kanalen NRK.

I Nord-Trøndelag er fylkesvei 753 stengt. Det er mellom Åsen og Hopla i Levanger kommune. Der gikk det et jordras tirsdag.