Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vaksinerer for å kunne drive som vanlig

Flere sykehus har startet å gi vaksine til sine ansatte. Håpet er at det skal sikre vanlig drift i tida som kommer.

Denne uka kan også de som jobber med helse få vaksine mot korona. Flere av de store sykehusene er i gang med å vaksinere sine ansatte.

Mari Hauge Hammersland er sykepleier. Hun jobber på Haukeland universitets-sjukehus. Hun var også den første som fikk vaksinen der.

– Det var som forventet. Det var som en vanlig vaksine. Det er veldig etterlengtet. Og det er godt å være i gang med vaksineringen, sier Hammersland til avisa Bergens Tidende. Hun er glad for at folk som jobber i helsevesenet blir prioritert i køa for å få vaksine.

– Da kan vi drive sykehuset som normalt. Det er en trygghet, sier hun.

Rundt 600 av de som jobber ved ved sykehuset skal bli vaksinert denne uka.

– Vi vet ikke helt hvor mange doser vi får ut av hvert glass. Så det vil påvirke hvor mange som kan få, sier Stig Harthug. Han er konstituert fagdirektør.

Line Yttervik Jenssen er intensiv-sykepleier i Tromsø. Hun var den første ved Universitets-sykehuset i Nord-Norge som får vaksine. Sykehuset får til sammen 670 doser i løpet av denne og neste uke.

– Jeg syns det er fint at vi blir prioritert. Da kan vi sikre at vi kan ta oss av dem som blir syke. Vi er nødt til å vaksinere oss for å oppnå flokk-immunitet. Det må til for å at vi skal klare å komme oss tilbake til normalen. Jeg ser på dette som en del av dugnaden i samfunnet, sier hun på sykehusets Facebook-side.

Oslo Universitets-sykehus har også startet. Men de fleste ansatte må vente en stund før de kan bli vaksinert.

– Vi ser fortsatt mye smitte i Oslo. Det er mange som er lagt inn med korona, og som trenger intensiv behandling. Vi har ingen tid å miste. Skal vi sikre at vi har nok folk på jobb framover, må vi starte med å vaksinere ansatte. Det sier Hilde Myhren på nettsidene til sykehuset. Hun er medisinsk direktør.

Akershus universitets-sykehus (Ahus) startet med vaksiner mandag. 60 ansatte fikk da vaksine. Planen er at 140 ansatte skal bli vaksinert hver dag framover.

– Vi er veldig glade for at vi nå kan gi noen av våre ansatte vaksine. Vi vet ennå ikke om vi vil få flere. Men jeg håper vi får mulighet til å gi det til flere enn det vi kan nå, sier Øystein Mæland. Han er administrerende direktør ved Ahus.