Valg2021
Det er tre år siden Greta Thunberg som 15-åring satte seg ned utenfor Riksdagen i Sverige i skolestreik for klimaet. – Siden ingen andre gjør noe med klimaet, så vil jeg gjøre det. Det er mitt moralske ansvar å gjøre noe, sa hun da. Foto: Jessica Gow /TT NYHETSBYRÅN / NTB

Klimaet er det viktigste for mange

Ny undersøkelse viser at klimasaken er det viktigste for mange velgere.

Valgkampen er godt i gang. Partilederne møter hverandre til debatt. De diskuterer ulike temaer. Men hvilke temaer bryr vi oss mest om?

En ny undersøkelse viser at klimasaken er viktig for mange. En av fire sier at de mener klimasaken er viktig. Rapporten er laget av Norstat for Aftenposten.

– Det er godt å se. Men det skulle bare mangle etter den siste rapporten som De forente nasjoner (FN) publiserte. Der ble det veldig tydelig hvilken krise vi står i og hvor mye det haster å gjøre noe med den. Det sier Oda Sofie Pettersen. Hun er førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Vest- og Aust-Agder.

Likevel er det sosiale ulikheter som folk flest bryr seg om. 28 prosent av de som har svart på undersøkelsen mener at sosiale ulikheter er viktigst. For å sammenligne med klimasaken mente 26 prosent at denne saken var viktigst.

Før rapporten til FN ble publisert var det 6 prosent mindre som valgte klimasaken som viktigste sak.

---

Kort om saken

  • Klima saken er viktig for en av fire velgere.
  • Likevel er det saken om sosiale ulikheter som er viktigst hos flest.
  • De som mener klimasaken er viktigst har økt med 6 prosent siden rapporten til FN ble publisert.

---Mer fra Valg2021

Siste utgave

På forsiden nå