Valg2021
Bildet er av forsiden til valgavisa fra Klar Tale. Hovedbildet er satt sammen av åtte mindre bilder av ulike personer.

Her kan du lese valgavisa fra Klar Tale

Klar Tale har laget en egen avis til valget. Du kan lese eller høre den her.

Er du usikker på hva du skal stemme i valget i høst? Her kan du lese en hel avis fra Klar Tale om noen av de viktige sakene.

I sommer sa mange at de ville stemme på Senterpartiet (Sp). For mange av dem handler det om at de har mistet tilbud der de bor. Ofte som følge av sentralisering. Klar Tale har besøkt Årdal. Kommunen i Vestland fylke er delt i to bygder. De siste årene har folk i den ene bygda fått færre tjenester. Det gjør at flere nå sier de vil slutte å stemme Arbeiderpartiet (Ap), og at de heller stemmer på Sp.

Klar Tale har også møtt Maja Jåma som håper å bli valgt til en plass på Sametinget. Slik håper hun å bevare den samiske kulturen. For Jåma har et håp om at hun en gang i framtiden kan leve av reindrift.

I 2001 ble Afshan Rafiq valgt inn på Stortinget. Da var hun den første faste representanten på Stortinget med innvandrer-bakgrunn. Hun ble valgt inn som representant for partiet Høyre. 20 år senere håper Marian Hussein å bli valgt inn for partiet Sosialistisk Venstreparti. De har snakket med Klar Tale om hvorfor det er viktig å delta i valget. Det har også kjendiser som Leo Ajkic og flere folk Klar Tale har snakket med på gata.

Mange snakker om de fattige og de rike i valgkampen. For det er stor forskjell på hvor mye formue folk i Norge har. Det er også et tema der partiene er svært uenige om hva som må gjøres for å hindre at forskjellene blir større.

Vi har også spurt hvilke saker de ni største partiene mener er de viktigste for dem. Du kan også lese mer om hvordan du stemmer, og hvilke ord du trenger å kunne før valget.

Du kan også høre de samme sakene som lydavis. Den finner du her.


Mer fra Valg2021

På forsiden nå