Valg2021
– Vi visste at vi trengte et mirakel for å bli valgt tre ganger på rad i Norge. Det mirakelet har vi altså ikke fått, sier Solberg.
Foto: Heiko Junge / NTB

– Jeg vil gratulere Jonas Gahr Støre

Høyre sin periode som ledende parti er over. Statsminister Erna Solberg gratulerte Jonas Gahr Støre med valgresultatet.

– Sånn som resultatet er nå er det velgerne sitt ønske at en annen regjering skal styre landet de neste fire årene. Høyres arbeidsøkt er over for denne gang. Vi visste at vi trengte et mirakel for å bli valgt for tredje gang på rad. Vi er både stolte og glade. Det sier Erna Solberg. Hun er nåværende statsminister og partileder for Høyre.

Nåværende statsminister erkjente at valget var tapt. Og gratulerte valgets vinner, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre. Men brukte mye av talen sin på å si hva Høyre har fått til de siste åtte årene.

– Jeg er utrolig stolt over hva vi har fått til i alle disse åtte årene. Det tror jeg også dere er. 40.000 lærere har fått videreutdanning. Rekordmange ungdommer fullfører videregående skole. Vi har gjort Norge mer økonomisk og klimamessig bærekraftig, sier Solberg.

– Også har vi hatt utfordringer under perioden. Flyktningkrise, fall i oljeprisen og korona-pandemien. Men vi har håndtert dette. Og lærdommen har styrket oss og Norge når nye kriser kommer. For det vil komme flere kriser, sier hun.

Statsministeren ønsker også å takke samarbeidspartiene sine.

– Vi har ikke gjort dette alene. Jeg vil takke for samarbeidet med Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Vi fire har funnet frem til gode løsninger, både i regjeringen og på Stortinget. Og jeg er stolt over hva vi har fått til sammen, sier Solberg.

Nå som det ser ut til at det blir en ny regjering har Solberg en ekstra melding til den rød-grønne-siden.

– Med nytt rødgrønt flertall skal vi starte i opposisjon. Og minne de på om at det grønne skiftet og et sterkt velferds-samfunn er avhengige av å investeringer og kreativitet for og få et bærekraftig samfunn, sier hun.

Mer fra Valg2021

Siste utgave

På forsiden nå