Valg2021
I dette bildet fra 2003 hadde Carl I. Hagen startet den høstens valgkamp med spansk sand under føttene. I 2021 reiser han sørover for å feire stortingsplassen han allerede har vunnet. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Carl I. Hagen blir eldst på Stortinget

Alders-forskjellen fra gammel til ung på Stortinget er 52 år. Carl I. Hagen er eldst med 77 år og de tre yngste er 25 år.

Åse Kristin Ask Bakke fra Arbeiderpartiet (Ap) er valgt inn som kandidat på Stortinget. Hun blir en av de yngste representantene. Sammen med Anja Ninasdotter fra Senterpartiet (Sp) og Tobias Drevland Lund fra Rødt. De er alle 25 år gamle.

Fra de yngste på Stortinget til den eldste skiller det 52 år. Carl I. Hagen er eldst med 77 år. Hagen har vært stortingspolitiker i 32 år og 59 dager.

– Det føles veldig bra og utrolig hyggelig. Gårsdagen var veldig spennende. Først så var jeg ute av Stortinget, så var jeg inne igjen. På et tidspunkt turte jeg ikke å håpe på hvordan det gikk. Men nå er jeg inne. Og det er veldig hyggelig. Det sier Hagen til Dagbladet. Han kommer inn som representant for Fremskrittspartiet (FrP) på Oppland.

Han feirer plassen sin med en tur til syden.

– Nå skal vi en liten tur til Spania for å slappe av, sier Hagen.


Mer fra Valg2021

På forsiden nå