Valg2021

Støre vil snakke med alle partiene som ville ha ny regjering

Jonas Gahr Støre sier han vil snakke med alle de fire andre partiene som vil ha ny regjering. Men målet er en regjering med de tre partiene som styrte fra 2005 til 2013.

– Vi har vunnet dette valget. Det er det tydelige resultatet. Vi ba velgerne om støtte til plan A, og det har vi fått, sier Jonas Gahr Støre. Han er leder for Arbeiderpartiet (Ap). Han vil som plan A ha med seg Senterpartiet (Sp) og Sosialistisk Venstreparti (SV). De samme partiene var sammen i regjering fra 2005 til 2013.

– Jeg har snakket med både Audun Lysbakken i SV og Trygve Slagsvold Vedum i Sp. Det skal vi også gjøre i dagene som kommer. Vi kjenner hverandre fra Stortinget og regjering. Jeg vil også snakke med Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG). Det vil jeg gjøre i respekt for dem som har stemt på de to partiene, sier Støre. Han sier at han skal snakke med de største partiene etterhvert. Først Sp, så SV, Rødt og til slutt MDG.

Han sier han vil lytte til hva de andre partiene tenker etter valget. Sp har tidligere sagt at de bare vil sitte i regjering med Ap. Støre sier det er for tidlig å si hvem som skal være med eller ikke.

Han vil også vente med å si når en regjering skal være klar. Støre sier han vil bruke nok tid til å få en avtale som kan holde lenge.

Jeg tror det er naturlig å sette et mål når vi starter å snakke sammen. Det har vært vanlig at det skjer i midten av oktober. Men vi skal ikke sette noen frist for oss selv, sier Støre.

Han sier at ledelsen i Ap har gitt støtte til plan A. Det er den eneste planen for partiet nå.


Siste utgave

På forsiden nå