Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vannet flommet inn i hus

Plutselig fosset masse vann inn i Kvål sentrum. Over 40 personer måtte dra fra husene sine.

Det regnet mye i Sør-Trøndelag søndag. Så mye at det ble flom i Kvål i Melhus. Plutselig flommet vannet inn i sentrum. Det skjedde helt uventet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Over 40 personer måtte dra fra husene sine. Mandag morgen kan de flytte tilbake igjen. Mange av husene har likevel store skader. Både vann og kloakk kom inn i husene, skriver kanalen NRK.

Vannet knuste vinduene nederst i et hus, ifølge politiet. Et annet hus er helt vasket ut. Det er store skader rundt huset, melder de.

– Vi har vært på stedet i hele natt. Vi hjalp folk å dra fra sju hus. I tillegg hadde mange dratt fra husene før vi kom, sier Arnt-Harald Aaslund i politiet.

Politiet vet ikke hvor mye husene ble skadet. Eksperter har undersøkt området. De sier det er trygt å komme tilbake.

– Heldigvis ble det ikke så mye regn i natt. Vannet har begynt å trekke seg tilbake og veiene ryddes nå, sier Aaslund.

Noen veier er fortsatt sperret på grunn av skader. Aaslund ber folk om å ikke kjøre eller gå forbi sperringene. Både politi og kommunen tok situasjonen alvorlig. Alle som kunne hjalp til, ifølge Aaslund.

– Blant annet barnevernsvakta, som hjalp de som måtte dra fra husene sine. Brannvesen, helsevesen, sivilforsvar og mange fra lokalsamfunnet har stått på. Det er veldig bra, sier Aaslund.