Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vannet flommet over på Jæren

Vannet flommet over på Vigrestad på Sør-Jæren torsdag. Politiet måtte stenge all trafikk.

Det regnet kraftig på Sør-Jæren i Rogaland torsdag. Vannet flommet over. På Vigrestad på Sør-Jæren er det stengt for all trafikk. Det er altfor mye vann på veiene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Vigrestad-området i Hå kommune er verst rammet av flommen. Minst 40 personer har bedt om hjelp fordi de har vann i kjelleren. Det skriver avisa VG. Politiet og kommunen har også fått mange telefoner. 

 – Det har vært tordenvær og kraftig regnvær i enkelte perioder i store deler av området. Det har nådd nesten helt til Stavanger, sier Trygve Ravndal. Han er operasjonsleder i Rogaland politidistrikt. 

Uværet har også ødelagt for tog. Jærbanen har mistet strømmen mellom Ogna og Vigrestad. Togselskapet NSB har satt inn buss for tog mellom de to stedene.

Et sykehjem slet også med alt vannet. Mellom 15 og 20 eldre på eldresenteret Gjegnet på Vigrestad måtte bli flyttet. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad. 

 – Det er flom på begge sider av eldreboligene. Vi er derfor i gang med å evakuere de eldre. De tar det med godt humør, sier Kristian Oftedal. Han er driftssjef i Hå kommune.