Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vanskelig å kjøre bil flere steder

Fjelloverganger er stengt. Det er vanskelig å kjøre bil flere steder i landet.

Uvær gjør det vanskelig å kjøre bil flere steder mandag morgen. Flere fjelloverganger er stengt. Statens vegvesen ber folk om å kjøre etter forholdene.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel. De melder om at det er vanskelig å kjøre i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder, Rogaland og Nord-Norge.

På Østlandet er det snø og noen steder sludd og regn. Det fører til at det er vanskelig å komme seg fram. Fra mandag ettermiddag ventes det store mengder snø i Oslo og Akershus. På disse stedene bør folk ikke kjøre uten vinterdekk. Det melder nettstedet Yr.no.

I Rogaland fører nedbør til vanskelige kjøreforhold. Det gir også og forsinkelser. I Vest-Agder og Rogaland er det er ventet mellom 50 og 70 millimeter nedbør det neste døgnet. Noen steder kan det komme 100 millimeter nedbør.

Lenger nord er det varslet økt vind. Det er ventet full storm utsatte steder i Hordaland, Sogn og Fjordane og Trøndelag. Den kraftige vinden vil vare til og med tirsdag.

I Nord-Norge er vanskelige å kjøre på grunn av sterk vind og snøfokk.

Flere fjelloverganger er stengt mandag morgen. Europavei 16 over Filefjell er den enste som er åpen mellom øst og vest.

Blant annet er europavei 6 over Dovrefjell og riksvei 13 over Vikafjellet stengt. Noen steder er det kolonnekjøring. Det gjelder europavei 134 over Haukelifjell og riksvei 15 over Strynefjellet.

På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet får bare tunge kjøretøy være med i kolonne.

Uværet har også ført til andre problemer. Taket på en tomannsbolig ble revet av på grunn av uværet. Det skjedde i Skålvik i Fjell kommune i Hordaland mandag morgen.

– Taket på hele tomannsboligen har løsnet og blitt revet av, sier Frode Kolltveit til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i Vest politidistrikt.

Deler av taket landet på to biler. De sto parkert utenfor boligen. Det var personer i huset, men ingen ble skadd.