Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vanskelig å kjøre i julehelga

Fra torsdag blir det dårlig vær mange steder i Norge. For dem som skal reise hjem over fjellet, kan det bety vanskelige kjøreforhold.

Det blir ikke snø til jul så mange steder. På Sør- og Østlandet er det ventet sterk kuling og snøbyger de neste dagene. Tett tåke kan føre til isete veier, og i indre strøk vil nedbøren bli til snøbyger. Det kan gi vanskelige kjøreforhold.

Olav Stana er vaktleder på Haukelifjell brøytestasjon i Telemark. Han folk bør reise enten med en gang eller etter julaften.

– Jeg ville reist med en gang. Ellers ville jeg ventet til lillejulaften, grytidlig på dagen. Fra midnatt og utover er det meldt varmegrader og regn. Vi har ikke kolonnekjøring når det regner, sier Stana til kanalen NRK.

Meteorolog Per Egil Haga mener problemene blir mindre på Østlandet

– De neste dagene vil det for det meste være oppholdsvær på Østlandet. Og temperaturen vil ikke være så lav, sier han. Han er meteorolog for Sør- og Østlandet.

Torsdag og fredag kan det blåse stiv til sterk kuling på Vestlandet. Det kommer også regn- og snøbyger. Vinden blir mindre fredag ettermiddag. Det er et godt tidspunkt å kjøre på, mener Gunnar Livik. Han er meteorolog for Vestlandet og Midt-Norge.

– Det er da brøytemannskap vil ha de beste forholdene, sier Livik.

I Midt-Norge er det ventet regnbyger langs kysten. Det kommer snøbyger i indre strøk og steder som ligger høyt. I Møre og Romsdal kan det bli varmere. Der blir det regn i lavlandet tidlig på julaften.

Nordover i landet kommer det til å snø kraftig.

– I Nord-Norge må folk forberede seg på en god del snømåking de kommende dagene. Det blir stort sett hvit jul i Nord-Norge, sier Erik Samuelsen. Han er meteorolog for Nord-Norge.

Det blir vått på Vestlandet. Meteorologisk institutt har varslet om mulig ekstremvær. Se værvarslet under: