Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Varsler endring i kommunene

Det kommer til å bli færre norske kommuner. Det varsler de fire partiene som snakker om å lage Norges nye regjering.

Høyre (H), Kristelig Folkeparti (KrF), Venstre (V) og Fremskrittspartiet (KrF) har siden mandag snakket sammen om en felles politikk. Høyres leder Erna Solberg ønsker at de fire partiene skal lage regjering. Men først må de bli enige.

Fredag fortalte Solberg at partiene var blitt enige om en ting. Det sa hun på en pressekonferanse i Nydalen mandag. Partiene kommer til å gjøre store endringer i kommunene, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Har funnet noen løsninger

Høyre, V, KrF og Frp varsler en kommune-reform.

– Vi vil invitere alle partiene i opposisjon til å være med. Det er på hvordan reformen skal være og hva som skal til for å gjennomføre en kommunereform. Dette er ikke et mål. Det er en måte å få bedre tjenester og lokalsamfunn til å fungere bedre for de som bor der, sa Solberg.

Erna Solberg sa også at flertallet på Stortinget ikke hadde lyttet særlig mye til nye ideer og forslag de siste åtte årene.

– Vi har opplevd ganske mye frustrasjon. Det er først og fremst fordi gode ideer er blitt stemt ned på grunn av hvem som kommer med forslaget. Det er ikke på grunn av innholdet. Vi er enige om at vi skal endre dette, sa Solberg.

De borgerlige partiene ønsker et mer åpent forhold til Stortinget. De vil ha Stortinget mer med når politikk skal skapes.