Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Varsler streng politikk for innvandrere

Innvandrerne må bli en del av det norske samfunnet, mener regjeringen. De varsler en streng innvandringspolitikk framover.

Norge

Mandag åpnet det 162. storting. Kong Harald leste opp trontalen. Den viser deler av politikken som regjeringen vil styre etter framover.

I trontalen sto det at Norge skal beskytte mennesker på flukt. Men innvandringen til Norge må tilpasses evnen samfunnet har til å integrere folk.

– Regjeringen vil derfor føre en streng og forutsigbar innvandringspolitikk, leste kongen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Integreringen må styrkes, ifølge regjeringen. Hensikten er at flere innvandrere kan forsørge seg selv og delta i samfunnet, sto det i talen.

En del av trontalen handlet også om godene vi har i samfunnet. Regjeringen vil sikre at barna våre får et bedre samfunn enn det vi fikk fra våre foreldre. Regjeringen viser til at vi lever bra og får gode tjenester fra samfunnet. Det er også mange som bidrar frivillig.

– Det er kanskje tilfeldigheter som gjør at hver og en av oss lever her og nå. Men det er ikke tilfeldigheter som har skapt samfunnet vi alle nyter godt av. Det skyldes våre holdninger og den tillit vi har til hverandre, sa kongen.

Regjeringen skrøt også av folks vilje til å jobbe og skape arbeidsplasser. Det har skapt utvikling i samfunnet.

Trontalen handlet også om sikkerhet. Norge vil jobbe tettere med forsvarssamarbeidet NATO, USA og de nordiske landene.