Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vedum og Moe til topps

Trygve Slagsvold Vedum er ny leder for Senterpartiet. Ola Borten Moe vant kampen om å bli 1. nestleder.

Senterpartiet (Sp) valgte mandag ny ledelse for partiet. Trygve Slagsvold Vedum ble som ventet ny leder. Kampen sto om hvem som skulle bli 1. nestleder. Det var enten Ola Borten Moe eller Anne Beathe Tvinnereim. Borten Moe vant med bare 18 stemmer. Tvinnereim ble dermed 2. nestleder. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Kamp om jobben som nestleder

Anne Enger var leder for Senterpartiet fra 1991 til 1999. Hun mener Trygve Slagsvold Vedum er en riktig leder for partiet.

– Han er samlende, inkluderende og humørfylt. Han har bred politisk erfaring. Dette kommer til å gå bra. Sp har fått den riktige lederen, sier Enger til avisa Østlendingen.

Hun mener Vedum må være en tydelig leder.

– Han må vise at han er sjefen, sier hun.

Det er grunn til å tro at Vedum vil høre på rådene. På landsmøtet røpet han nemlig at Enger lenge har vært et forbilde for ham.

– Jeg var nok litt sær da jeg var yngre. Kameratene mine hadde Madonna på veggen. Jeg hadde Anne Enger, sa Vedum i sin tale.

Det er usikkert hvilken retning Senterpartiet vil ta framover. Det mener valgforsker Anders Todal Jenssen. Han er professor i statsvitenskap ved NTNU.

Borten Moe er til høyre i politikken i Senterpartiet. Men Trygve Slagsvold Vedum har vist at han vil fortsette Liv Signe Navarsetes retning og samarbeidet med de rødgrønne partiene, sier Jenssen.

Borten Moe vant over Anne Beathe Tvinnereim med få stemmer.

– Ola Borten Moe blir nok nødt til å være temmelig forsiktig. Dersom det blir mer bråk i partiet, vil mange skylde på ham. Jeg antar at han kommer til å føle seg fram, sier Jenssen.