Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vegvesenet: — Vet ikke når brua kan åpnes igjen

Ingen vet hvorfor Skjeggestad bru på E18 falt sammen i går ettermiddag. Bilister må kjøre omveier i lang tid.

Mandag ettermiddag sviktet en del av Skjeggestad bru på E18 i Vestfold. Brua falt delvis sammen. Årsaken var at det hadde gått et jordras under brua. Stolpene som holder brua oppe, ga etter.

Ingen ble skadd. Men mellom 40 og 50 personer måtte fraktes fra stedet. E18 ble stengt i begge retninger. Veien kommer til å fortsette å være stengt i lang tid.

Vegvesenet vet ikke når brua kan bli åpnet igjen.

— Vi snakker i alle fall uker og måneder, sier Ingunn Foss. Hun jobber i Statens vegvesen.

I dag jobber eksperter for å finne ut hvorfor brua falt sammen. Vegvesenet mener det ikke er noe som tyder på at det er noe feil med brua.

De siste dagene har det vært stor trafikk med lastebiler til og fra stedet der raset gikk. Mandag ettermiddag jobbet en bulldoser under brua. Den ble tatt av jordraset. Det skriver avisa Tønsbergs Blad.

­— Jeg tror det er for langt unna til at det har noe med raset å gjøre. Men det er Statens vegvesen som må finne ut av hva som har skjedd, sier Christoffer Bruserud til avisa.

Bruserud er sjef i firmaet Oskar og Tormod Wike AS. Det var en bulldoser de har leid som ble tatt av raset.

— Nå prøver vi å finne ut av hvorfor bakken ga etter. Bulldoseren har kanskje noe med det å gjøre, sier Ingunn Foss til avisa VG. Hun jobber i Statens vegvesen.

I løpet av tirsdagen skal bakken under brua undersøkes.

Ifølge Tønsberg Blad er raset rundt hundre meter bredt. Det er på sør-vestsida av brua. Bulldoseren som arbeidet der mandag, ble trolig dratt med av all jorden. Den havnet på siden i en bekk.

Statens vegvesen vet ikke når trafikken kan kjøre over Skjeggestad bru igjen. Biler som skal nordover, må kjøre gjennom Holmestrand. De som kjører sørover, må kjøre fylkesvei 35 gjennom Hof.

Brua er 230 meter lang. Den går over Mofjellbjekken, like før avkjøringen til Holmestrand.