Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Veier er stengt og vann renner inn i hus

Regnværet har ført til oversvømte veier i Hordaland. En bil er tatt av et ras. I Bergen rennet vannet inn i husene til folk.

– Nå regner det ganske mye. Folk får problemer. De klarer ikke selv å stoppe at vannet kommer inn. Vi er ute og vurderer hva som må gjøres, sier Håkon Myking til nyhetsbyrået NTB. Han er vaktkommandør ved Hordaland 110-sentral.

Natt til onsdag har brannvesenet fått mange meldinger. Vann trenger inn i kjellere, garasjer, leiligheter og hus. Flest sliter i Bergen. Men folk har fått med seg det som skulle skje og har forberedt seg, sier Myking.

Problemene startet etter klokka 4 natt til onsdag.

– Det er mye vann på veiene, i hus og i biler, sier Per Algrøy til NTB. Han er operasjonsleder i politiet.

Onsdag morgen ble en bil tatt av et ras. Det skjedde ved Oppstryn i Stryn. En varebil ble truffet i siden av masser med jord. Bilen havnet til slutt oppå raset.

– Det var to menn i bilen. Begge kom seg ut. Politipatruljen frykter det skal rase meir. Området er ikke trygt, sier Algrøy til kanalen NRK. Ingen ble skadd i raset.

Regnet gjør at flere veier er stengt. Det gjelder E39 ved Fjøsanger. Det er den som skaper mest problemer for folk. Også Stongafjelltunnelen i Askøy kommune er stengt. Politiet skriver på Twitter hvor det er mye vann.

– Brann Stadion, Carl Konows gate, Ole Irgens vei, Starefossen, Fritz C Riebers vei og Straumeveien, skriver de.

Også Vegtrafikksentralen melder om mye overvann og veier som er oversvømt.

Fylkesvei 615 mellom Hope og Hyen i Gloppen er stengt. Det skyldes et steinras, skriver NTB.