Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Venstre vil i regjering

Venstre vil være del av regjeringen sammen med Høyre og Fremskrittspartiet. Folk i Venstre er uenig i om det er en god idé.

Lørdag bestemte partiet Venstre seg. Det vil være del av regjeringen sammen med Høyre og Fremskrittspartiet. Helt siden valget i høst har det vært uklart hva Venstre vil gjøre.

– Vi vil ha en grønnere regjering og en rausere regjering, sa Trine Skrei Grande. Hun er leder i Venstre.

Folk i Venstre er ikke enige om partiet skal være med i regjeringen.

– Jeg har stor respekt for at det er uenighet i Venstre om at dette er riktige veien å gå. Men jeg ber dere om å gi meg og stortingsgruppen en sjanse, sa Skrei Grande.

Venstre har til nå hatt en avtale med regjeringen. Den betyr at Venstre støtter regjeringen i noen saker og får bestemme litt. Nå vil Venstre bestemme i flere av sakene de mener er viktige, skriver kanalen NRK.

Det gjelder saker som miljø, jernbane og innvandring. Forhandlingen starter etter nyttår.

Tre av Venstres sju ordførere sier ja til å forhandle. Tre sier nei og én har ikke bestemt seg. Det skriver avisa Klassekampen.

– Dette liker jeg dårlig. Veldig dårlig. Jeg mener dette ikke er rett til å gjøre for å få et Venstre som dekker hele landet. Da må partoet bygge opp tilliten i distriktene, sier Ingebjørg Winjum. Hun er ordfører i Granvin i Hordaland. Winjum mener avstanden mellom Venstre og Frp er for stor.

Alfred Bjørlo er ordfører i Eid i Sogn og Fjordane. Han er uenig.

– Dette er et klokt vedtak. Et politisk parti må søke makt og påvirkning. Jeg har troen på at det er mulig å få dette til, sier Bjørlo til Klassekampen.

25 Venstre-medlemmer har meldt seg ut etter at partiet siden lørdag. Det melder Nettavisen.