Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Venter spent på fjerde sesong

Fansen venter spent på fortsettelsen av TV-serien «Sherlock». Suksessen viser at det lønner seg å være kreativ, mener TV-sjef.

I januar 2014 ble forrige episode av «Sherlock» sendt på TV. Fansen har ventet lenge på fortsettelsen av den populære TV-serien.

Nå er de ett steg nærmere. Kanalen BBC bekrefter at de starter filmingen av fjerde sesong våren 2016.

Den britiske serien er blitt en enorm suksess. Kanalen BBC har solgt 224 lisenser til utlandet. Serien blir sett i land som Russland, Tyskland, Australia, Canada, India, Israel, Serbia and Taiwan, ifølge Radiotimes.com.

Det gjør «Sherlock» til det største globale fenomenet BBC har laget. Mest overrasket er kanalen over at serien er så populær i USA.

– I USA tror alle at du må lage 12 eller 24 episoder i en sesong. Men vi har laget ni episoder av «Sherlock» på tre år. Likevel har den vært en stor suksess. Det handler til syvende og sist om å være kreativ - uansett hvor stort og lite det er. Kreativitet gir penger i kassa, sier Ben Stephenson til Financial Times. Han er tidligere dramasjef i BBC.

Serien er en moderne versjon av de klassiske bøkene til Arthur Conan Doyle. Bøkene hans om detektiven Sherlock Holmes er fra slutten av 1800-tallet og starten av 1900-tallet.

Men i TV-serien lever Sherlock Holmes i vår tid. Han er frekk og lite sosial. Men han ser og skjønner ting ingen andre ser.

For fansen som sliter med å vente, finnes et lyspunkt: 1. januar kommer en spesialepisode. Den er faktisk ikke fra nåtida, men fra tida da Sherlock levde i bøkene til Conan Doyle.

Benedict Cumberbatch spiller Sherlock. Han er blitt en kjent skuespiller også på film. I år var han nominert til filmprisen Oscar for rollen i «The Imitation Game». Filmen ble laget av norske Morten Tyldum.

Cumberbatch er også blitt en svært populær mann. Fansen elsker å leke med navnet hans. Kvinnelige fans kaller seg «cumberbitches».

– Jeg er blitt et verb også. Jeg har visstnok «cumberbatchet» publikum i Storbritannia. Snart er jeg kanskje blitt et banneord også. Det er sprøtt, morsomt og veldig smigrende, sier skuespilleren i en chat med fansen på cumberbatchfans.com.

Men suksessen har sin pris. Nylig anmeldte Cumberbatch en fan til politiet, skriver avisa The Telegraph. Kvinnen hengte røde bånd på bilen og huset til Cumberbatch. De er trolig et symbol hentet fra bøkene om Sherlovk Holmes.