Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Vi har trampet på noen ømme tær

Miljøpartiet De Grønne ligger an til å bli valgets store vinner. Men det har ikke vært bare lett for de grønne politikerne.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) kan få mye makt i hovedstaden. Men de gjør det også godt over hele landet, ifølge målinger og forhåndsstemmer.

– Kjære venner. De siste dagene har vi fått høre stygge ting. Kommentatorer, redaktører og finansmenn har advart mot De Grønne. Vi har opplagt trampet på en del ømme tær. Vi har lagd røre i etablerte måter å tenke på. Det betyr at vi er akkurat der vi skal være, gliste partiets Rasmus Hansson på valg-samlingen på utestedet Mesh i Oslo, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette går riktig vei, sier Hansson.

Partiet kan bli tredje største parti i byen Trondheim. De har fått 9,3 prosent av de opptalte stemmene i byen.

Målinger og stemmer tyder på at partiet kan få fem personer inn i Oslo bystyre, melder NTB.

– Oslo kommer til å få en veldig grønn byutvikling. Det lover Lan Marie Nguyen Berg. Hun er førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i hovedstaden.

Både hun og partiets representant i Stortinget, Rasmus Hansson, smiler fra øre til øre. De kom til partiets valg-samling mandag på sykkel.

Oslos ordfører Fabian Stang tror ikke han fortsetter som ordfører. Han tror MDG får ordføreren, eller at Arbeiderpartiet får jobben.

– De røde og Miljøpartiet De Grønne ser ut til å få flertall. Da vil jeg tro at de fordeler ordføreren seg imellom, sier han til nyhetsbyrået NTB.

VGs valgdagsmåling viser at MDG får 5,1 prosent støtte. Mens TV 2s måling viser at partiet får 5,4 prosent. Det betyr en framgang på hele 4,5 prosentpoeng siden valget i 2011.

LES MER HER: Går mot skifte i Oslo og Bergen

SE OGSÅ: Se bilder fra valget

LES MER OM VALGET HER