Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

- Vi må kjempe mot hatet

Det er ikke nok å putte terroristen i fengsel etter 22. juli. Vi må kjempe mot hatet hver dag. Det mener Mani Hussani.

I dag (fredag) er det fem år siden terroren rammet Norge. Til sammen ble 77 uskyldige mennesker drept. De aller fleste var ungdommer. De var på sommerleir med Arbeiderpartiets ungdomsparti AUF. Terroristen Anders Behring Breivik drepte 69 ungdommer. Terroristen har blitt dømt og sitter i fengsel. Men det er ikke nok, mener Mani Hussani. Han er leder av AUF.

– Kampen for demokratiet, kampen mot rasisme og kampen for likeverd må vi fortsette å kjempe for hver dag, sier han til nyhetsbyrået NTB.

Det er viktig at vi fortsatt diskuterer hvorfor terroren skjedde, mener AUF-lederen.

– Dessverre er det ikke bare terroristen som tenker slik. Selv om han gjorde angrepet alene. Hver dag ser jeg folk som hyller terroristen for det han mente. Og jeg har sett noen som hyller ham for det han gjorde, sier Hussaini.

Det er en økning i folk som skriver ekstreme ting på Internett, ifølge avisen Klassekampen. Særlig på nettsamfunnet Facebook. Dette skjer på grunn av flyktningkrisen, mener flere eksperter. I grupper på Facebook diskuteres innvandring og islam. Både politikere, medier og forskere kalles for «fiender».

Noen mener det er smart å stenge kommentarfeltene på Internett. Det er Hussani uenig i.

– Jeg vil at det skal være så åpent som mulig. Det er ikke bra å minske ytringsfriheten. Da beveger vi oss inn i en farlig sone. Den beste måten å få ut disse holdningene på, er å snakke med dem. I beste fall vil andre rundt dem se at det de sier ikke er bra, sier Hussaini.