Norge

Vi spiser mindre kjøtt enn før

Folk i Norge spiser mindre kjøtt enn før. Det viser en ny rapport.

I 2018 spiste vi nesten 52 kilo kjøtt hver. Det er nesten én kilo mindre enn året før. Det viser en rapport, ifølge avisa Nationen.

Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) har regnet ut tallene. Animalia ga dem oppdraget. Det er kjøtt-bransjens fag- og forsknings-senter.

Vi spiser mindre av alle typer kjøtt.

– Det har gått litt opp og ned før også, sier Ola Nafstad i Animalia.

Det er debatt rundt kjøtt. Vi blir stadig vekk rådet til å spise mindre av det. Det er både på grunn av helse og klima.

Det at vi spiser mindre kjøtt, blir fort tolket som et resultat av debatten, ifølge Nafstad. Men han sier også at forbruket egentlig er ganske stabilt.

Vi spiser fortsatt litt mer kjøtt enn vi burde, ifølge rådene for kost. Disse sier at vi kan spise inntil 500 gram tilberedt kjøtt i uka. Det handler da om rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt, som pølser.

– Det er store forskjeller. Vi vet at en del menn spiser mer rødt kjøtt enn anbefalt. Mens de fleste kvinner spiser innenfor kostrådet, sier Nafstad.

Siste utgave

På forsiden nå