Norge

Vil at dyrene vi spiser skal ha det bra

Matbutikker begynner å merke kjøtt og kylling.

Har du noen gang lurt på om dyret du spiser har levd et godt liv?

Nå trenger du ikke lure på det lenger. Flere matbutikker skal starte å merke kjøttprodukter. Merkingen skal forsikre deg om at dyrene har hatt et bra liv.

– Reglene for dyrevelferd i Norge er ikke gode nok. De må bli bedre, sier Live Kleveland til kanalen NRK. Hun er jurist i Dyrevernalliansen.
Det er Dyrevernsalliansen som har laget de nye reglene for kylling og storfe. Også flere bønder har hjulpet til med de nye reglene.
Hvert år skal bøndene få et serfikat. En slags godkjennelse for at dyrene de slakter har hatt et godt liv. Produktene får et merke.
Matbutikken Rema 1000 har gitt 5,5 millioner kroner til å laget det nye merket. Norgesgruppen og Coop har fått tilbudt å være med også. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå