Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil at foreldre skal betale for skolemat

Folkehelse-minister Sylvi Listhaug vil at elever skal få mat på skolen. Men hun vil at foreldrene skal betale.

Skoleelever bør få mat på skolen som foreldrene betaler for. Det mener folkehelse-minister Sylvi Listhaug. Hun er fra Fremskrittspartiet (Frp).

Politikerne har diskutert skolemat i Norge i mange år. Nå kommer Listhaug med sitt forslag. Foreldre er vant til å betale for mat i barnehagene, sier hun til avisa VG.

– Vi vil oppfordre landets kommuner til å vurdere dette. Kan de i samarbeid med foreldre, frivillige, lokale aktører innføre en ordning hvor de tilbyr elevene mat? Eventuelt med foreldre-betaling, sier hun til VG.

Listhaug mener en pris på mellom 300 og 500 kroner i måneden kan være aktuelt. Hun tror mange foreldre vil sette pris på å betale for å slippe å lage matpakke.

– Jeg tror de fleste har råd. Det er jo også en kostnad ved å lage matpakker hver morgen, sier hun. Hun mener det må være egne ordninger for barn i familier med dårlig råd.

Denne uka behandler Stortinget et forslav fra Sosialistisk Venstreparti (SV). De foreslår gratis skolemat betalt av staten.

Arbeiderpartiet (Ap) ønsker gratis skolemat. Men de kommer ikke til å støtte forslaget til SV. Det sier Ingvild Kjerkol i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Ap vil betale for skolematen blant annet gjennom mer penger til kommunene.