Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Vil be regjeringen om hjelp

Partene i konflikten om lærerne hadde nye møter torsdag. Partene vil be regjeringen om å hjelpe til. 7.700 lærere er nå i streik.

Totalt 7.700 lærere er fra torsdag tatt ut i streik. Nå er også lærere i førsteklasse tatt ut i streik. Partene i konflikten satt torsdag i nye møter. Ifølge avisa Kommunal Rapport vil partene be regjeringen om å hjelpe til. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) sa at han ikke har fått konkrete spørsmål om hjelp. Det sa han rundt klokka tolv torsdag til NTB.

– Men jeg har sagt, og vil gjenta, at vi alle sammen må være med. Det er for å ta ansvar for å bygge opp kunnskapsskolen, sa han.

Torsdag formiddag snakket bare ledelsen i KS og Utdanningsforbundet sammen. Tre andre forbund skal etter planen inviteres inn i løpet av dagen. Det er ifølge avisa Aftenposten.

Organisasjonene Norsk Lektorlag, Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon fikk ikke delta i samtalene onsdag. Det var de ikke fornøyd med.

Samtalene om lærerkonflikten vil fortsette fredag. Det opplyser KS.

Minister Isaksen snakket med kanalen NRK torsdag morgen. Da sa han at han vil se om det er mulig for lærerne å få færre krav om rapportering. Og om lærerne måtte være med på mange unødvendige møter.

KS har fjernet kravet om at lærerne må være til stede 7,5 timer per dag. Men KS vil fortsatt at lærerne skal være mer til stede på skolen enn før.