Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil gi høyere lønn til flinke lærere

Oslo Høyre foreslår å gi bedre lønn til lærere som gjør det ekstra bra. Utdanningsforbundet mener forslaget er tullete.

Lærere som gjør det ekstra bra i jobben sin, skal få bedre lønn. Det foreslår Oslo Høyre. Men lærernes fagforening Utdanningsforbundet mener det er tullete.

Allerede i dag kan lærere i Oslo få høyere lønn ut fra hvilke resultater de oppnår. Men Oslo Høyre vil gå lenger. De vil at lønningene skal være bygget på resultater og hvor godt lærerne gjør det. Det skriver avisa Aftenposten.

– Hvis du i dag har en klasse som gjør det godt over tid, betyr det ikke nødvendigvis at du får høyere lønn. Vi ønsker ekstra lønnstrinn til lærere som over tid gjør det godt, sier Øystein Sundelin. Han er Høyres gruppeleder i bystyret i Oslo.

Partiet har ikke sagt nøyaktig hvordan lærernes prestasjoner skal måles. Men Sundelin sier én mulighet er hvis elevene får høyere karakterer. Eller at lærerne holder seg på et svært høyt nivå.

– Det kan også være med på å øke lysten til å lære og elevenes holdning til skolen, sier Sundelin. Han mener det er vanskelig å si hvor mye mer lønn flinke lærere bør få.

– Jeg tror de fleste rektorer og lærere ser at dette er ganske tullete. Det er en fryktelig enkel tankegang. Jeg har ikke sett noen forskning som viser at det virker. Lærere er tross alt opptatt av at elevene skal få til mest mulig i dag. Jeg opplever dette som et slag under beltestedet på dem, sier Terje Vilno. Han er leder i Utdanningsforbundet Oslo.