Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha annenhver kvinne

Kommunalminister Liv Signe Navarsete vil ha flere kvinner inn i kommunestyrene. Det kan bli et krav at annenhver person på stemmesedlene må være kvinne.

38 prosent av personene som sitter i kommune-styrene er kvinner. Det synes ikke kommunalminister Liv Signe Navarsete er godt nok. Hun vil ha flere kvinner inn i politikken i kommunene. Derfor tenker hun på om loven bør endres.

– Jeg tror det er på tide å diskutere hvordan partienes lister er satt opp. Er det for skeivt mellom menn og kvinner, må vi se på det, sier Navarsete til NRK.

Det kan bli et krav om at annenhver plass på stemmesedlene må være kvinner. Navarsete sier at det oftere er menn som får ekstra personstemmer på stemmesedlene. Med slik kumulering har de større sjanse for å bli valgt. Derfor må også velgerne tenke over hva de gjør.

Ministeren tror at mange kvinner i dag heller vil bruke mest tid på familie og fritid. Hun ser at politikk kan være tøft. Men Navarsete ønsker å lokke flere kvinner. Nå vil hun snakke med de andre partiene for å høre hva de tenker om saken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.