Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha asylbarna tilbake

Partiene Venstre og Kristelig Folkeparti krever at asylbarn som er sendt ut av Norge, skal få en ny sjanse. Justisminister Anders Anundsen blir presset fra alle kanter.

Asylsøknadene til barn som er sendt ut av Norge, skal vurderes på nytt. Det er kravet fra partiene regjeringen samarbeider med, Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre. De ønsker at barna får komme tilbake til Norge imens.

Kravet gjelder asylbarn som ble sendt ut av Norge fra juli til desember i fjor. Det er barn som har bodd lenge i Norge. Regjeringen og de to partiene hadde laget en egen avtale om denne gruppa.

Siv Jensen er leder for Fremskrittspartiet (Frp). Hun mener at avtalen er fulgt på en god måte. Og at regler ikke kan gjelde bakover i tid. Heller ikke partiet Høyre vil ha barna tilbake i Norge.

Tre partier i opposisjonen støttet et forslag om mistillit mot justisministeren. Det ville betydd at Anders Anundsen måtte slutte i jobben. Men Venstre og KrF bestemte seg for ikke å støtte forslaget.

Anundsen er taus for tiden. Han må finne ut hva han skal gjøre. Han har fått mye kritikk fra alle kanter. Det skulle bli vanskeligere å sende ut asylbarn som har bodd lenge i Norge. Slik var avtalen mellom regjeringen og partiene de samarbeider med. Anundsen blir beskyldt for å ha brutt avtalen. Asylbarn er blitt sendt ut.

Regjeringen er ikke blitt uvenner med KrF og Venstre på grunn av kravet, ifølge statsminister Erna Solberg.

– Klimaet er godt. Vi snakker mye sammen, sier Solberg til nyhetsbyrået NTB.