Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha grupper for fedre

Fedre bør kunne møtes i egne grupper når de er hjemme med barna sine. Det mener barneminister Audun Lysbakken.

Audun Lysbakkens vil at menn skal få et bedre tilbud enn de har i dag. Det er når de er hjemme med de små barna sine i permisjon. Han mener at pappagrupper er en god idé, melder kanalen NRK.

– Mødre har mange tilbud. De har mange muligheter til å møtes. Fedre har få slike muligheter i dag. Det trenger å kunne dele erfaringer, få økt selvtillit og være sammen med andre. Det tror jeg er like viktig for menn som er i permisjon som for kvinner, sier Lysbakken.

Han mener at menn ikke lenger bør måtte trille barnevogn alene.

– Vi fedre har nok oftere trillet barnevognene alene. Kvinner har noen å trille med. Jeg tror mange fedre kan tenke seg å være med i en pappagruppe. Dette er helt frivillig selvsagt. Men de forsøkene vi har gjort, har vist at dette er populært, sier statsråden.

Partiet Høyre synes ikke forslaget er godt.

– Dette synes jeg er det reneste sludder. Fedrene er i en helt annen situasjon enn det mødrene er i, når de akkurat har vært gjennom en fødsel. Jeg kan ikke se at dette er statens oppgave, sier stortings-representant Nikolai Astrup.

Han mener at menn fint klarer å finne andre ferske fedre på egen hånd. De trenger ikke hjelp fra staten, mener han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.