Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ha nytt ord for innvandrer-barn

Knut Arild Hareide fra KrF vil at vi skal si «første-generasjons nordmenn».

– Vi burde slutte å si «andre-generasjons innvandrer». Hvis du er født og oppvokst i Norge, er det bedre å si «første-generasjons nordmann» til deg. Det sier tydelig at du er nordmann. Men at du er i første generasjon, sier Knut Arild Hareide. Han er politiker på Stortinget for Kristelig Folkeparti (KrF). Det skriver Dagsavisen.

Hareide mener den norske debatten dreier seg for mye om burka og hijab. Og for lite om de virkelige utfordringene.
– Det er rart at noen som har vokst opp i Norge og snakker norsk, likevel opplever at nordmenn er kritiske, sier Hareide. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Han mener det første som bør skje er å lage en integrerings-kommisjon. Den skal gjøre saken tydeligere slik at folk forstår dette.
– En kommisjon kan vurdere hvor norsk politikk har vært vellykket. Og hvor vi kan lære av andre land. Dessuten kan kommisjonen si hva som bør gjøres. Den må ha representanter fra alle partier. Og jobbe tett sammen med innvandrer-organisasjonene, sier Hareide.

Han sier at det ikke er en innvandrer-kommisjon han vil ha. Men en kommisjon som skal diskutere arbeidsmiljø, språk, kultur og religion. Og sikre god integrering.