Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil har 23 millioner tilbake

Adecco Helse må betale tilbake 23 millioner kroner til Oslo kommune. Det krever sykehjems-etaten.

Oslo kommune sa opp kontrakten med Adecco om drift av sykehjem. Det skjedde etter at Adecco hadde brutt loven flere ganger. Vikarer i Adecco hadde jobbet for lange vakter. Mange hadde fått for lite betalt.

LES MER HER: Vil ikke jobbe med Adecco

Kommunen vil ha 23 millioner kroner tilbake. De nekter også å betale 11 millioner kroner til selskapet. Det er til alle forhold mellom Adecco Helse AS og de ansatte er gjort opp ved sykehjemmene, skriver nyhetsbyrået NTB.

Adecco drev både Ammerudlunden sykehjem og Midtåsenhjemmet. Det var på oppdrag for kommunen. Driften ved disse sykehjemmene er sjekket. Det er det som gjør at kommunene krever penger tilbake.

Nesten 19.000 vakter med riktig utdannede folk manglet ved sykehjemmene. Dermed har Adecco brutt kontrakten. Det viser en rapport fra granskingen.

LES MER HER: Adecco dropper sykehjem

– Byrådet gjorde rett da vi sa opp avtalene med Adecco Helse AS. Det viser revisjonen. Jeg forventer nå at Adecco betaler tilbake pengene de skylder. Det gjelder både til Oslo kommune og til tidligere ansatte, sier byråd Cecilie Brein i en pressemelding.

Det er revisjons-selskapet PricewaterhouseCoopers (PwC) som har sjekket sykehjemmene. Rapporten viser at det manglet 4.382 vakter med sykepleiere og 13.989 vakter med hjelpepleiere, melder NRK. Vaktene ble isteden fylt av pleie-assistenter.

Brein mener dette kunne ha gått ut over beboerne.