Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil hjelpe funksjonshemmede i jobb

Funksjonshemmede sliter med å få jobb. Det vil arbeidsminister Robert Eriksson gjøre noe med.

Norge har til nå lyktes for dårlig med å få flere funksjonshemmede i arbeid, mener arbeids- og sosialminister Robert Eriksson. Nå vil han bruke mer penger for å få flere i jobb.

– Vi vil bruke mer penger på direkte tilrettelegging for den enkelte, sier Eriksson til avisa Aftenposten.

Regjeringen har satt av 210 millioner kroner til dette.

Litt over fire av ti fuksjonshemmede i Norge jobber. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå. 85.000 funksjonshemmede er utenfor arbeidslivet, men ønsker seg jobb. 15.000 funksjonshemmede er registrert som arbeidsledige.

Men de som ansetter funksjonshemmede, er gode på inkludering. Det viser forskning fra Arbeidslivs-forskningsinstituttet. Men det gjelder bare 7 prosent av arbeidsgiverne.

– Disse arbeidsgiverne kan ikke ansette så mange. Vi må heller få flere til å lære av de gode eksemplene, sier Eriksson.

Aftenposten har snakket med en funksjonshemmet 36 år gammel mann. Han søkte omtrent 200 jobber. Først da fikk han fast jobb.

– Mange funksjonshemmede blir plassert på tiltak i kort tid. Tiltakene er uten mål og mening, mener Liv Arum. Hun er generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon. Hun mener arbeids- og velferdsetaten NAV er for dårlige på opplæring og hjelp i dette i dag.