Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ikke forby hjelp til tiggere

To politikere i Høyre ber justisministeren endre forslaget om tiggeforbud. De vil ikke straffe dem som hjelper tiggere med mat eller sted å bo.

Justisministeren vil gjøre det ulovlig å tigge i hele landet. Han har sendt ut et forslag til ny lov. Men han vil ikke bare gjøre det ulovlig å tigge. Også de som hjelper tiggere med mat eller sted å bo, kan bli straffet. Det har skapt stor debatt. Også aviser i utlandet skriver om saken.

Nå ber to av Høyres egne stortingsfolk om at justisministeren endrer forslaget. De vil ikke straffe dem som hjelper tiggere. Det skriver Adresseavisen. Forslaget er allerede ute på høring, men de ønsker å endre med én gang. Det er sjelden at politikere snakker mot sin egen regjering og ber dem endre et forslag som allerede er sendt. Justis-departementet styres av partner Fremskrittspartiet (Frp).

Høyre har bestemt at de ønsker et tiggeforbud. De sier at tanken med å straffe folk som hjelper, var ment for å ta organiserte tiggegrupper. Der kan noen personer utnytte personer i nød. Det sier Frank Jenssen og Linda H. Helleland i Høyre.

– Jeg håper at justisministeren gjør det mer tydelig hva han mener og fjerner misforståelser. Det skal selvfølgelig ikke være slik at å være god mot andre skal straffes. Men vi må ha et lovforslag som gjør det lettere å straffe de som gjør organisert kriminalitet, sier Helleland.

Partiene Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) samarbeider med regjeringen. De er imot et forbud, og det samme er Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti (SV). Regjeringen må få støtte av Senterpartiet. Det er uklart om de vil si ja.

LES OGSÅ: Få vil forby tigging