Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ikke hente tilbake asylbarna

Venstre og Kristelig Folkeparti åpner for at asylbarna bør få komme tilbake til Norge. Det kan de bare glemme, mener Jan Arild Ellingsen i Fremskrittspartiet.

Flere asylbarn som hadde vært lenge i Norge, ble i fjor sendt ut. Det skjedde til tross for at regjeringen hadde en avtale med Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF). Det skulle ses mye på barnas beste. Frp mener politiet gjorde feil. Venstre og KrF åpner for at barna som ble sendt ut, får komme tilbake. Det kan de bare glemme, mener Jan Arild Ellingsen i Fremskrittspartiet (Frp).

Han mener at et slikt krav vil skade Frp. Ellingsen sier at partiet har en justisminister som har forklart seg for kontrollkomiteen på Stortinget. Det vil ødelegge mye for politikken han står for, om de skal tvinge ham til å hente tilbake barna. Det sier Ellingsen til avisa Bergens Tidende.

Ellingsen sier ifølge avisen at mange i Frp er enige. Frp har 29 representanter på Stortinget. De har blitt spurt om hva de synes om en slik løsning med KrF og Venstre. De er veldig negative, skriver avisen. Mange skal være sint over måten KrF og Venstre har kritisert justisministeren på.

Sosialistisk Venstreparti (SV) har foreslått å hente tilbake asylbarna. Venstre og KrF har ennå ikke bestemt seg. Men de sier at det er viktig å finne en løsning med regjeringen.

LES MER HER: Politikere er sinte på justisministeren