Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil ikke jobbe med Adecco

Vikar-byrået Adecco får stadig større problemer. Nå vil heller ikke Oslo kommune fortsette samarbeidet med selskapet.

 

Oslo kommune forlenger ikke kontrakten med Adecco. Selskapet kan også miste andre kontrakter. Kommunen krever også at firmaet gir vikarene bedre lønn i den perioden som er igjen av kontrakten.

– Vi har akkurat mottatt brevet om dette fra Oslo kommune, sa Anne-Stine Talseth til nyhetsbyrået NTB tirsdag kveld. Hun er Adeccos pressesjef.

Adecco Helse kan også miste kontrakten med Klæbu kommune i Sør-Trøndelag. Kommunen vil først vente på rapporter fra Arbeidstilsynet og Helsetilsynet.

Norges Fotballforbund (NFF) vil også ha en samtale med selskapet. De vil finne ut hvordan Adecco vil løse problemene sine framover. Adecco er viktig økonomisk for NFF. Norsk 1. divisjon for menn i fotball har også fått navnet sitt fra vikar-byrået.

I forrige uke ble det avslørt at Adecco Helse har brutt loven. De har latt vikarer på sykehus og sykehjem jobbe ulovlig mye. Selskapet drev tre sykehjem i Oslo og Oppegård kommune.

På sykehuset Ammerudlunden i Oslo skal ansatte ha jobbet 84 timer i uka. De fikk ikke betalt for overtid. Også på Akershus universitets-sykehus har vikarer jobbet ulovlige dobbeltvakter, skriver nyhetsbyrået NTB-

Avsløringene i Adecco gjør at vikar-bransjen skal granskes. Arbeids-departementet vil sette ned en arbeidsgruppe. De skal se på problemer med lav lønn og dårlige arbeidsforhold for vikarer. Kommunenes arbeidsgiver- og interesse-organisasjon KS har bedt kommunene gjennomgå alle kontrakter. Arbeidstilsynet varsler hyppigere kontroller.