Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Vil ikke straffes

Ubaydullah Hussain støttet terrorhandlinger. Men han nekter for å ha brutt loven. Det sa han da rettssaken startet i Oslo tingrett.

Ubaydullah Hussain støtter terrorhandlinger. Han nekter for at han brøt loven ved å gjøre det. Det sa han da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

29-åringen skrev om fire terrorhandlinger på nettstedet Facebook i fjor. Han støttet drapene på 23 gisler i In Amenas. Han var også for bombeangrepet mot Boston Maraton, drapet på den britiske soldaten Lee Rigby og terrorangrepet mot et kjøpesenter i Nairobi.

LES OGSÅ: 5.000 demonstrerte mot IS

Påtalemyndigheten mener at Hussain prøver å skape alvorlig frykt i den norske befolkningen. De tror Hussain prøver å få norske myndigheter til å ikke delta militært i muslimske land.

– Ubaydullah Hussain står for det han har sagt. Han nekter for at det er straffbart. Det sa John Christian Elden til NTB forrige uke. Han er forsvarer for Ubaydullah Hussain.

Rettssaken varer i tre dager.

Islamistgruppen Profetens Ummah har lagt ut en video på nettstedet YouTube. I videoen snakker Hussain om norske krigere i terror-gruppa Den islamske staten (IS) og jihad.

Hussain er ikke den eneste som kan bli dømt etter norsk terrorlov. 15 personer er siktet for terror. Det skriver avisa VG.

Personene har norsk statsborgerskap eller oppholdstillatelse i Norge.

– Siktelsene gjelder både personer som er i Norge. Som tidligere har vært i Syria eller Irak, eller er der nå. Det sier Martin Bernsen til VG. Han er senior-rådgiver i politiets sikkerhets-tjeneste (PST).