Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil la sosialklienter måke snø

De som mottar sosialstøtte fra staten, skal jobbe for det. Det vil partiene Høyre (H) og Fremskrittspartiet (Frp)

Sosialklienter mottar støtte til å bo og leve. Nå vil partiene Høyre (H) og Fremskrittspartiet (Frp) at sosialklienter skal jobbe for pengene de mottar.

Frp og H vil at sosialklienter skal måke snø, hjelpe gamle eller hogge ved. Hvis de to partiene får regjeringsmakt, kan det bli sånn etter valget. De mener at hvis du er frisk og lever av sosialhjelp, skal du arbeide for pengene. Hvis du mottar støtte, og nekter, kan du miste støtten. Det skriver avisa Aftenposten.

– Det verste som kan skje, er at du sitter hjemme. Det gjelder spesielt unge mennesker. Det er dumt å snu døgnet og miste kontakt med omverdenen. Derfor vil vi ha folk i aktivitet, sier Torbjørn Røe Isaksen. Han er Høyres sosialpolitiske talsmann.

LES OGSÅ: Høyre alene om helse

Han mener at en 20-åring som mottar sosialstøtte, skal jobbe fra første dag. Det kan for eksempel være snømåking, vedhogging, hjelpe gamle, hjelpe noen å flytte eller andre ting.

– Men de som har god grunn til å ikke jobbe, skal slippe. Det er for eksempel hvis du er syk eller har et sykt barn, sier han.

Røe Isaksen vil starte med unge som mottar støtte. Han sier at det senere kan komme til å gjelde andre også.

I Frp gleder de seg over Høyres forslag.

– Siden 2006 har jeg ment at vi bør endre loven. Jeg vil at en sånn plikt til å jobbe skal stå i loven. Kommunen skal ikke lenger kunne velge å bruke plikten eller ikke. Det er noe de skal, sier Robert Eriksson. Han er Frps sosialpolitiske talsmann.

Les mer om stortingsvalget på www.klartale.no/valg13