Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil lære elever å kode

Elever skal lære mer om programmering og teknologi. Det sier regjeringens nye plan for skolen.

Statsminister Erna Solberg fra partiet Høyre besøkte i dag Bekkestua barneskole i Bærum. Hun hadde med seg kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fra Høyre og barneminister Solveig Horne fra Fremskrittspartiet. De fortalte om regjeringens nye digitale plan. Den skal gjelde for grunnskolen og videregående opplæring.

– Vi vil ha koding og teknologi på læreplanene allerede fra barneskolen, sier Solberg.

Denne uken har over 60.000 norske seksåringer startet på skolen.

– Mange av dem kommer til å jobbe i yrker vi ennå ikke vet hva er. Den digitale utviklingen går raskere og raskere, sier statsministeren.

Planen sier at alle elever skal lære å kode og å programmere på data. Regjeringen vil også prøve ut koding som fag i videregående skole. Fra før er programmering valgfag i ungdomsskolen.

– Det har vært stor interesse for dette. Nå kan alle skoler få tilby faget til sine elever, sier Isaksen. Han er kunnskapsminister.

Planen skal også gjøre barn flinkere på kildekritikk og nettvett.

– Det er flere falske nyheter og mer mobbing i sosiale medier. Det stiller barn og unge overfor store utfordringer når det gjelder kildekritikk og nettvett. Vi må gi elevene gode digitale ferdigheter og dømmekraft, sier Solveig Horne. Hun er barne- og likestillingsminister.