Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil nekte flyktninger på sosialhjelp å sende penger

Flyktninger som får sosialhjelp, bør nektes å sende penger til utlandet. Det foreslår Fremskrittspartiet.

Mange flyktninger i Norge sender penger til hjemlandet. Folk i Norge fra blant annet Somalia, Pakistan og Filippinene er blant dem som sender penger hjem.

I første halvår i år ble det sendt ut 280 millioner, 219 millioner og 86 millioner kroner til disse landene, skriver Nettavisen.

Det er Nav som bestemmer hva slags pengestøtte flyktninger kan få. Mange flyktninger får sosialhjelp.

Fremskrittspartiet (Frp) foreslår et nytt krav. De vil nekte flyktninger som får sosialhjelp, å sende penger til hjemlandet.

Siv Jensen er leder i Frp.

Hun foreslår at det lages en avtale mellom myndighetene og flyktninger som får sosialhjelp. Og at Nav Kontroll sjekkes om avtalen holdes.

– Vi må sikre at pengene brukes slik de er tenkt. Sosialhjelpen er et sikkerhetsnett. Det skal sikre at de som får pengene, har nok til å leve her, sier Jensen.

Men partiet vet ikke om det er de samme som får slik pengestøtte, som sender penger til utlandet.

– Vi vet ikke om det er de samme personene som får sosialhjelp, som sender penger ut av landet. Men det er grunn til å spørre seg om det er en sammenheng. Det viser tallene, sier Jensen.

42 prosent av innvandrere fra Somalia får sosialhjelp, ifølge Nettavisen. Folk fra Somalia sender også mest penger ut av Norge.