Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil overvåke når du ikke er på Facebook

Nå vil Facebook overvåke hvor du surfer på nettet når du ikke er på Facebook.

Nettsamfunnet Facebook vil overvåke hvor du surfer på nettet når du ikke er på Facebook. Nå vi forbrukerrådene i Europa stoppe Facebooks økede overvåkning.

Det norske Forbrukerrådet vil stoppe Facebooks nye innstillinger for personvern før de når Europa. Det skriver avisa Aftenposten.

Forbrukerrådet har bedt amerikanske og irske myndigheter om å stoppe Facebooks nye plan for annonser. Det har de gjort sammen med medlemslandene i The European Consumer Organisation.

– Nå blir det enda vanskeligere for brukerne å beskytte seg, sier Finn Myrstad. Han er fagdirektør for digitale tjenester i Forbukerrådet.

I fjor sa Facebook at de har begynt å samarbeide med fire selskaper. Selskapene samler inn informasjon om hva folk kjøper, om skilsmisser, papirer i retten og e-postlister. De mest kjente selskapene som samler inn slik informasjon er Datalogix Acxiom.

Tor W. Andreassen er professor i markedsføring ved Norges Handelshøyskole. Han mener Facebook også får informasjon om norske Facebook-brukere.

LES MER HER: Facebook fyller ti år

Jan Fredriksson er talsperson for Facebook i Norden.

– Vi har ikke om detaljer om når Facebook bruker Datalogix eller andre aktørers tjenester i Norge. Facebook følger reglene i bransjen. Facebook bruker informasjon om brukere for å gjøre informasjon så relevant som mulig, sier Fredriksson til Aftenposten.