Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vil rive Høyblokka

Høyblokka i regjeringskvartalet bør rives. Det mener flertallet i en ny undersøkelse.

40 prosent av befolkningen ønsker at Høyblokka i regjeringskvartalet rives. Det svarer de i en undersøkelse. Det er selskapet Infact som har gjort undersøkelsen for avisa VG.34 prosent av de spurte sier nei til at Høyblokka skulle rives. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Høyblokka i Oslo sentrum fikk store skader i terror-angrepene 22. juli 2011. Åtte mennesker ble drept i eller utenfor bygget da Anders Behring Breiviks bombe eksploderte.

Avisa VG stilte omtrent det samme spørsmålet til folk i november 2011. Da ønsket et flertall at Høyblokka ikke burde rives. Da sa 32 prosent at bygningen ikke burde rives, mens 29 prosent ønsket det.

LES MER HER: Hva skal skje med regjeringskvartalet?

Administrasjons-minister Rigmor Aasrud er ikke overrasket over resultatet.

– Vi ser at noen vil rive og noen vil bevare. Jeg mener det er en stor verdi at folk engasjerer seg. Det er både i hvordan hovedstaden skal se ut. Det gjelder også for valgene som må gjøres i forbindelse med at et nytt regjeringskvartal skal på plass, sier hun.

Utredere anbefaler at store deler av regjeringskvartalet rives. Det gjelder også Høyblokka. De tror det vil være 400 millioner kroner dyrere å bevare bygningene, enn å rive og bygge nytt.